De Gamlas Hem i Tammerfors r.f.

De Gamlas Hem i Tammerfors r.f. grundades år 1898. Verksamheten under de drygt 80 första åren kunde beskrivas som ”traditionell” ålderdomshemverksamhet. År 1983 införskaffade föreningen ett hus alldeles i centrum av Tammerfors där De Gamlas Hem har 36 lägenheter omfattande ett, två eller tre rum med kök, badrum samt balkong. År 2009 byggde vi en åttonde våning med sällskapsrum, bibliotek/TV-rum med datorhörna samt gym, bastu och kök.

Boendeformen är helt självständig och envar har rätt att slå vakt om sitt privatliv. Var och en inreder sin lägenhet med egna möbler. Huset har anslutning till kabel-TV och internet. Vid behov assisterar personalen i någon mån med vardagslivets småsaker. Vårt mål är att upprätthålla och förbättra pensionärens fysiska, psykiska och sociala välbefinnande så att hon/han kan leva ett meningsfullt och självständigt liv i eget hem.

Seniorhusets dagliga verksamhet samt omvårdnaden av pensionärerna sköts av en verksamhetsledare och en heltidsanställd assistent. De frivilliga aktiviteterna omfattar bl.a. onsdagskaffe, hobbyklubb, konditionstimmar, blodtrycksmätning, föredrag, teater- och biobesök, utflykter samt andra samaktiviteter t.ex. musikaftnar, grötfest och valborgsaftonsamkväm. Det ordnade programmet bidrar till att hålla pensionärerna aktiva och välmående.

De Gamlas Hem drivs fullt självständigt och är inte köptjänstpartner med någon kommun eller samfund.

 

Mera info om De Gamlas Hem finns på http://www.dgh.fi

Adress- och kontaktuppgifter:

Aleksanterinkatu 19
33100 Tammerfors
tel. 040-571 9071, 03-212 3927

 

Verksamhetsledare
Birgitta Dahlström
tel. 040-571 9071
03-212 3927
birgitta.dahlstrom (at) dgh.fi
Styrelseordförande Erik Stenbäck, e-post: erik.stenback (at) luukku.com
Vice ordförande Githa Jensen, e-post: githa (at) sci.fi